Scroll
Activitati socialeApril 27, 2023

Tedi și prietenii naturii la grădinițele din Dorna Candrenilor și Vatra Dornei

 

 

 

Bucurie mare în rândul copiilor din grupa mare de la grădinițele cu program prelungit Dorna Candrenilor și ”Albă ca zăpada” din Vatra Dornei: unul dintre eroii lor preferați, ursul Tedi, s-a jucat și a desfășurat alături ei mai multe activități de educație ecologică.

Împreună au plantat pomi, flori și au realizat mai multe obiecte noi din unele reciclate. Activitățile au avut loc în cadrul programului ”Tedi și prietenii naturii” inițiat și susținut de Maspex Romania prin brandul Tedi. Partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și inspectoratele școlare din județele Suceava, Giurgiu și Prahova.

 

Marți, pe 25 aprilie, copiii de la două grădinițe din Dorna Candrenilor și Vatra Dornei și-au îmbogățit cunoștințele despre educația ecologică în cadrul lecțiilor desfășurate prin programul Tedi și prietenii naturii. Spre marea lor încântare, Tedi a fost prezent la activități.

Acesta este un program în cadrul căruia copiii de grupă mare de la grădinițe își însușesc reguli de bază privind protecţia mediului, reciclarea, respectul faţă de plante şi animale precum și informații utile privind o alimentaţie corespunzătoare sau importanța petrecerii active a timpului. În cadrul programului este abordată și tematica privind economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură şi gospodărirea responsabilă a resurselor acesteia.

 

„Tedi și prietenii naturii este cel mai nou program de responsabilitate socială Maspex, desfășurat anul acesta ca ediție pilot cu sprijinul partenerilor noștri – inspectoratele școlare județene din Prahova, Suceava și Giurgiu și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Ne bucurăm să putem fi alături de comunitățile din care facem parte, am fost primiți cu mare deschidere de doamnele educatoare care s-au înscris și participă la activități. Entuziasmul copiilor și dorința lor de a-și însuși cât mai multe cunoștințe despre natură ne motivează și mai mult să desfășurăm anul viitor proiectul la nivel național.” a declarat Ioana Vișean, Director Comunicare Maspex Romania.

 

Participarea la programul Tedi și prietenii naturii este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării programului.

Materialele educaţionale sunt adaptate la nivelul de învăţare din grădiniţe, acestea conţinând mai multe scenarii pentru activități împreună cu materiale didactice ajutătoare și fișe de lucru pentru copii.

 

Materialele sunt îmbogăţite cu filme animate care vor introduce copiii într-un mod vesel în tematica acestor activităţi şi le vor explica noţiunile de bază. De asemenea, după fiecare lecţie, copiii primesc anumite teme de realizat acasă, cu sprijinul părinţilor, pentru că munca în echipa de acasă îi încântă pe copii, iar părinților le oferă posibilitatea de a afla concret cum își îmbogățesc cunoștințele cei mici.

Toate materialele au fost elaborate de către o echipă de experţi (un pedagog, un psiholog, un ecologist şi un nutriţionist).

 

Mai multe informaţii despre tema programului se găsesc pe pagina de internet https://tediprietenulnaturii.ro/.

 

 

 

 

 

Distribuie aceasta pagina: Facebook Twitter Linkedin Email SMS