Scroll

Activități sociale

POLITICA DE RESPONSABILITATE SOCIALĂ

 

Implicarea Maspex Romania în proiecte de responsabilitate socială (CSR) s-a născut din filosofia și valorile grupului din care facem parte și se bazează pe valorile definitorii ale companiei, valori pe care le traducem în proiecte adresate comunității, inclusiv în acțiuni de donații și sponsorizări.

 

Acesta este modul nostru de a ne alătura dezvoltării sustenabile a economiei și coeziunii sociale, îmbunătăţind în acelaşi timp calitatea vieţii la nivelul comunităţii în care ne desfăsurăm activitatea. Credem în responsabilitatea pe care o avem față de comunitățile în care trăim și dorim să contribuim   prin proiectele pe care le susținem.

 

În anul 2009, a fost înființată Fundația ,,S.O.S. pentru burtică’’, susținută de Maspex Romania. Activitatea fundației se bazează pe susținere financiară și donarea de produse alimentare, campanii de colectare de haine, cărți și alte produse necesare unor categorii vulnerabile de persoane.

De-a lungul anilor, am devenit din ce în ce mai implicați în proiecte CSR, dezvoltând programe sociale cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții prin educație, nutriție sănătoasă și mișcare. În general, proiectele în care suntem activi sunt de natură socială și educațională, însă orice proiect poate fi eligibil cât timp are impact semnificativ asupra comunității.

În proiectele de CSR din care facem parte ne dorim să colaborăm și cu angajații noștri, pe bază de voluntariat, dar și cu alte companii sau organizații, pentru a transmite mai departe, prin puterea exemplului, valorile în care noi credem.

O parte dintre proiectele sociale sunt organizate de Maspex Romania, dar participăm și la proiecte inițiate de asociații sau de alte societăți din mediul privat.

Pentru implementarea proiectelor de CSR colaborăm cu instituții publice de la nivel central și local, precum Ministerul Educației, Poliția Română – Institutul Național de Prevenire, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Fotbal, Ocolul Silvic Dorna, primării, instituții de învățământ.

Proiectele de CSR în care ne implicam sunt derulate atât la nivel national ( „Școala siguranței Tedi” și „Cupa Tymbark Junior”, proiecte desfășurate în școli la nivel național), cât și la nivel local (comunitățile din jurul locațiilor de producție, precum Valea Gardului și Poiana Copăceni, aflate în apropiere de Vălenii de Munte). Dorim să ne alăturăm în campanii naționale de anvergură, care au rolul de a atrage atenția asupra unor aspecte de interes larg si ne simțim onorați când putem crea un impact real asupra comunităților mici, aflate mai puțin în centrul atenției, dar care au cea mai mare nevoie de ajutor.

 

Proiectele de CSR dezvoltate de compania noastră fac parte din următoarele domenii:

 

  • educație: „Școala siguranței Tedi”, „S.O.S. pentru burtică”, programe de internship, burse, colaborarea cu diverse universități, “Tedi și prietenii naturii”;
  • social: „S.O.S. pentru burtică”, sponsorizări în bani și produse Maspex;
  • mediu: acțiune de plantare copaci în Vatra Dornei (Suceava) și Ghimpați (Giurgiu), “Tedi și prietenii naturii”;
  • sănătate: ,,Spitale colorate’’, „Cupa Tymbark Junior”, „Start la Mișcare cu Tedi”, „Școala siguranței Tedi”, donații către spitalele din Vălenii de Munte, București, Timișoara, Ploiești, Vatra Dornei;
  • sport: „Cupa Tymbark Junior”, „Start la Mișcare cu Tedi”.