Scroll

Comunicate de presă

La Cupa Tymbark Junior, cea mai mare competiție de fotbal pentru copii din România, se dă astăzi startul înscrierilor. Elevi din toată țara, fete și băieți cu vârste între 6 și 12 ani, sunt invitați să participe. Visul de a deveni campioni la fotbal este de acum tot mai aproape de a fi îndeplinit. Profesorii de sport sunt așteptați să înscrie echipele de elevi până pe 30 noiembrie 2024 la următoarele categorii de vârstă: U8 (6-8 ani), U10 (9-10 ani) și U12 (11-12 ani). Împreună oferim copiilor ocazia de a face mai multă mișcare și de a practica fotbal într-un cadru organizat, care oferă multe perspective.

 

Momentul așteptat de micii fotbaliști a sosit: începând de astăzi, pot fi înscriși la cea de-a șasea ediție a Cupei Tymbark Junior. Celor peste 620.000 de elevi din toată țara care au participat în total la edițiile precedente li se pot alătura acum mulți alți copii care au astfel șansa de a-și demonstra talentul și pasiunea pentru fotbal. Organizatorii, Federația Română de Fotbal și Maspex Romania prin brandul Tymbark, în colaborare cu Ministerul Educației așteaptă cât mai multe echipe de elevi să ia parte la noua competiție. Ediția 2024-2025 menține aceeași pasiune pentru fotbal, dar își schimbă imaginea, având un nou logo, inspirațional pentru echipele participante. Cupa stilizată reprezintă din acest sezon noul simbol al campionatului, dar și încrederea că visul de a deveni campioni la fotbal poate deveni realitate.

 

„Startul fiecărei ediții a Cupei Tymbark Junior este un motiv de bucurie și mândrie pentru noi; de bucurie, pentru că avem ocazia să trăim fotbalul prin entuziasmul pe care îl vedem la cei mici și de mândrie, pentru că reușim să le oferim oportunitatea de a participa an de an la această competiție. Fiecare sezon a oferit momente memorabile și abia aștept să vedem ce ne rezervă lunile care urmează în această competiție”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

De la faza pe școală până la Marea finală, care se desfășoară pe un stadion de Liga I, Cupa Tymbark Junior este mai mult decât o competiție. Este o experiență complexă. Merită să lupți pentru titlul de campion, de cel mai bun portar, cel mai bun jucător. Dar mai ales, e important să te bucuri că ești parte dintr-o echipă în care emoțiile sunt trăite la maxim, că îți poți face o mulțime de prieteni noi sau că îți poți depăși limitele, devenind tot mai bun.

Cu fiecare ediție a Cupei Tymbark, facem totul pentru ca promisiunile enunțate încă de la început să se regăsească an de an. Astfel, continuăm să stimulăm copiii să facă mișcare, să lupte pentru îndeplinirea viselor pe care le au, trăind totodată bucuria jocului, să formăm caractere în spiritul fair-play-ului. Toate acestea, prin intermediului celui mai îndrăgit sport, fotbalul”, a declarat Grzegorz Grabowski, CEO Maspex Romania.

Competiţia Cupa Tymbark Junior se adresează atât echipelor de băieţi, cât şi celor de fete şi sunt organizate, începând cu faza pe şcoală, pe localitate, pe județ, zonală şi încheind cu faza naţională. Participă echipele unităților școlare din învățământul preuniversitar, forma de zi, înscriși în registrul matricol al unității școlare pe care o reprezintă.

 

Profesorii de sport din toată țara sunt invitați să înscrie echipele de fotbal formate din elevi cu vârste între 6 și 12 ani, fete și băieți! Înscrierile în ediția 2024-2025 se vor desfășura în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2024. Mai multe detalii despre următoarea ediție pot fi aflate urmărind site-ul: Cupa Tymbark – impreunasuntemfotbal.ro

 

Campionii ediției 2023-2024 ai celei mai importante competiții de fotbal pentru elevii din România, Cupa Tymbark Junior, s-au bucurat de premiul cel mare: prezența în tribune la meciul România-Lituania, desfășurat luni, 9 septembrie în preliminariile Ligii Națiunilor.

Echipele câștigătoare din Timișoara, Suceava și București, formate din fete și băieți cu vârste între 8 și 12 ani, au fost trup și suflet alături de jucătorii naționalei, trăind la maxim fiecare fază a meciului și, mai ales, bucuria victoriei.

Pentru a-și îmbogăți informațiile despre fotbal, înainte de meci, copiii au vizitat Muzeul Fotbalului – primul muzeu de acest gen din Europa de Est. Micii fotbaliști au trăit o experiență inedită, bucurându-se de o călătorie spectaculoasă în lumea fotbalului.

 

O nouă serie de campioni ai Cupei Tymbark Junior au primit cu mare entuziasm premiul cel mare: o zi dedicată fotbalului și experiența de a face parte din comunitatea iubitorilor fotbalului fiind alături de idolii lor pe stadion la unul din meciurile oficiale ale echipei naționale de fotbal. După un parcurs susținut, în cadrul căruia au depășit rând pe rând alte echipe în meciuri desfășurare în mai multe etape, copii din București, Suceava și Timișoara au reușit să obțină titlul de campioni la Marea Finală a Cupei Tymbark care a avut loc luna mai pe stadionul municipal “Constantina Diță” din Târgu Jiu.

 

Organizatorii competiției – Federația Română de Fotbal și Maspex Romania prin brandul Tymbark, în colaborare cu Ministerul Educației – felicită încă o dată campionii:

U10

Locul I: Școala Gimnazială Nr. 195, S3 București – BĂIEȚI și Școala Gimnazială “Miron Costin” Suceava – FETE

 

U12

Locul I: LPS Banatul Timișoara – BĂIEȚI și Școala Gimnazială Nr.113, S4 București – FETE

 

Faptul că acești mici campioni au avut ocazia să-i urmărească de aproape pe tricolorii care au scris istorie la EURO în această vară sper să constituie o motivație în plus care să-i determine să continue să fie cât mai aproape de fotbal. Suntem mândri și nerăbdători să mergem mai departe și în acest sezon cu tradiția pe care am stabilit-o prin Cupa Tymbark Junior, aceea de a încuraja copiii să se distreze jucând fotbal și să aibă o viață sănătoasă, iar cei mai talentați chiar să aibă oportunitatea de a juca fotbal la cel mai înalt nivel”– a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF.

 

Pentru ediția următoare, care se va desfășura în anul școlar 2024-2025, competiția Cupa Tymbark Junior are un logo nou, dar și multe surprize care vor fi dezvăluite pe parcurs.

 

Sper că parcursul, experiența și bucuria câștigătorilor Cupei Tymbark Junior din ediția 2023-2024 să inspire și să determine cât mai mulți profesori de sport și elevi să se înscrie în noua ediție. Din 1 octombrie, deschidem înscrierile pentru ediția 2024-2025 cu aceleași obiective ambițioase ca și până acum: să promovăm sportul și mișcarea, să descoperim împreună campionii fotbalului pentru copii prin Cupa Tymbark Junior” – a declarat Grzegorz Grabowski, CEO Maspex Romania.

 

Competiţia Cupa Tymbark Junior se adresează atât echipelor de băieţi, cât şi celor de fete şi sunt organizate, începând cu faza pe şcoală, pe localitate, pe județ, zonală şi încheind cu faza naţională. Participă echipele unităților școlare din învățământul preuniversitar, forma de zi, înscriși în registrul matricol al unității școlare pe care o reprezintă.

 

ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior se desfășoară pe trei categorii de vârstă:

  • U8 (clasele 0-II, 6-8 ani),
  • U10 (clasele III-IV, 9-10 ani),
  • U12 (clasele V-VI, 11-12 ani).

 

Profesorii de sport din toată țara sunt invitați să înscrie echipele de fotbal formate din elevi cu vârste între 6 și 12 ani, fete și băieți! Înscrierile în ediția 2024-2025 se vor desfășura în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2024. Mai multe detalii despre următoarea ediție pot fi aflate urmărind site-ul: Cupa Tymbark – impreunasuntemfotbal.ro

 

Programul educativ Școala siguranței Tedi la finalul celui de-al 9-lea an

Peste 55.000 de elevi de clasa I din toată țara sunt absolvenți, deținând acum multe informații importante pentru siguranța lor

 

Când vorbim despre siguranța copiilor, timpul pare limitat și subiectele par nesfârșite. Grija ne alimentează scenarii, iar uneori ne blochează pentru a găsi și transmite soluțiile care să le fie de folos celor mici. Tocmai de aceea, Maspex Romania, prin brandul Tedi, a lansat în urmă cu aproape 10 ani un program prin intermediul căruia copiii și adulții să aibă acces la multe informații utile privind siguranța, furnizate de către specialiști – Școala siguranței Tedi. Alături de polițiști de la Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și de la structurile de prevenire a criminalității din întreaga țară, de un psiholog și de cadrele didactice, Tedi îi însoțește pe elevii de clasa I, pe tot parcursul unui an școlar, când își însușesc informații extrem de utile lor privind siguranța în drum spre școală, la școală, acasă, siguranța în vacanță sau în mediul online.

 

Siguranța copiilor reprezintă una dintre preocupările importante ale lui Tedi. Mai ales într-o astfel de etapă a vieții lor, când încep practic desprinderea de mediul familial, considerăm că este important să aibă îndrumători avizați de la care să își însușească informații valide. Colaborăm încă de la început cu astfel de specialiști și vom continua să o facem astfel încât, adaptând capitolele existente sau introducând unele noi, copiii să aibă acces la informații variate care să le fie oricând de folos ”, a declarat Ioana Vișean, Director de Comunicare Maspex Romania.

 

O nouă serie de absolvenți ai Școlii siguranței Tedi

Peste 55.000 de elevi de clasa I din toată țara încheie cursurile celei de-a 9-a ediții. Pe tot parcursul anului școlar, au fost atenți la lecții, realizate prin jocuri și activități educative, s-au implicat cu multă responsabilitate în rezolvarea sarcinilor.

 

Festivitatea care marchează încheierea ediției 2023 – 2024 a avut loc la Școala Gimnazială ,,Oprea Iorgulescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeş. Aproximativ 20 de elevi din clasa I, împreună cu Tedi, au parcurs lecția „Siguranța în vacanța de vară”, ascultând informațiile oferite de către doamna învățătoare și de către reprezentantul Poliției Române și au efectuat exercițiile din broșura pusă la dispoziție gratuit de către Tedi. La finalul orei, elevii clasei I au predat ștafeta siguranței elevilor care tocmai au încheiat clasa 0, într-o ceremonie plină de veselie. Apoi, împreună cu restul colegilor din școală, aceștia au interacționat cu reprezentanţi ai Poliţiei Române care au pregătit diverse ateliere în curtea școlii.

 

Prevenirea victimizării minorilor constituie o prioritate constantă a Poliției Române. Școala siguranței Tedi este primul pas pe care copiii îl fac în încercarea de a învăța despre principalele riscuri cu care se pot confrunta și cum să se protejeze de acestea. Acum, când încheiem al nouălea an de implementare, ne bucurăm că o altă generație de copii a învățat despre siguranță alături de polițiști. Acest proiect reprezintă deja o tradiție pe care ne dorim să o dezvoltăm în continuare și un model de bună practică în domeniul prevenirii criminalității”, a declarat comisarul-șef de poliție Sorin-Ioan STĂNICĂ, Șef Birou Prevenire în cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din Poliția Română.

 

Școala siguranței Tedi este un program educativ inițiat și implementat de către compania Maspex Romania prin brandul Tedi și se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației și cu Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității. Programul se adresează elevilor de clasa I și are ca obiectiv consolidarea informațiilor privind siguranța școlarilor care s-ar putea confrunta cu pericole în drum spre școală, la școală, acasă, în timpul vacanțelor sau în mediul online.

Suportul didactic este asigurat gratuit de Tedi și constă în materiale necesare desfășurării programului la clasă. Toate materialele sunt în format electronic și pot fi folosite atât în predarea directă la școală, cât și la orele desfășurate online.

 

În luna septembrie, după începerea anului școlar, se va da startul înscrierii în ediția 2024-2025, o ediție aniversară care marchează împlinirea a 10 ani de la debutul programului Școala siguranței Tedi.

Sunt așteptate cât mai multe cadre didactice să se înscrie. Detalii se vor regăsi pe site-ul www.scoalatedi.ro .

 

Cupa Tymbark Junior (www.cupatymbark.ro), Tedi și prietenii naturii (www.tediprietenulnaturii.ro), Spitale Colorate sunt câteva dintre proiectele noastre de succes, care au grijă astăzi de generațiile de mâine.

 

Tedi și prietenii naturii la finalul primei ediții naționale

 

Peste 36.000 de preșcolari de grupa mare de la grădinițe de stat și private încheie prima ediție desfășurată la nivel național a programului de educație ecologică ”Tedi și prietenii naturii’’. Programul este inițiat și susținut de Maspex Romania prin brandul Tedi. Partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Educației. 

 

Tedi și prietenii naturii a ajuns la finalul primei ediții. O ediție cu multe surprize plăcute atât pentru organizatori cât și pentru participanți. Copiii și educatorii au pus în aplicare toată concentrarea, toate abilitățile și talentul lor pentru a descoperi și reține informații importante pentru protejarea naturii și pentru a realiza activități care demonstrează preocuparea lor pentru un mediu sănătos.

Pe parcursul anului școlar 2023-2024, copiii de la grupa mare de la grădinițele participante     și-au însușit reguli de bază privind protecţia mediului, reciclarea, respectul faţă de plante şi animale precum și informații utile privind o alimentaţie corespunzătoare sau importanța petrecerii active a timpului. A fost abordată și tematica privind economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură şi gospodărirea responsabilă a resurselor acesteia.

 

Se încheie o primă ediție care ne-a adus numai bucurii. Una dintre ele l-a reprezentat numărul mare de copii înscriși, aspect care demonstrează atât preocuparea educatorilor pentru tematica propusă cât și necesitatea programului nostru. Apoi, toate mesajele frumoase, fotografiile și filmulețele care prezentau desfășurarea lecțiilor și creativitatea extraordinară a participanților. Toate acestea ne-au adus satisfacții și bucuria că suntem tot mai mulți cei pentru care protejarea mediului este o preocupare importantă iar educarea copiilor în această direcție este prioritară” – a declarat Ioana Vișean, Director de Comunicare Maspex Romania.

 

Festivitatea care marchează încheierea acestei ediții a avut loc la Grădinița cu program normal nr. 4 din Vălenii de Munte, jud. Prahova. Aproximativ 21 de copii au participat la lecția ”Suntem ecologiști” și s-au bucurat de prezența lui Tedi inițiatorul programului Tedi și prietenii naturii. În cadrul orei, cei mici au rezolvat fișe de lucru de la lecție și au realizat o activitate care i-a încântat: din câte un tricou mai vechi, ce nu mai poate fi purtat, au realizat ”sacoșa ecologică”. În felul acesta și-au însușit o nouă metodă de valorificare a produselor reciclabile.

 

,,Mă bucur de participarea la acest program educațional, “Tedi și prietenii naturii”, care mi-a oferit o experiență nouă atât pentru mine cât și pentru copiii din grupa pe care o coordonez. Pentru mine a însemnat în primul rând bucuria de a-i duce pe copii în lumea frumoasă a naturii, făcând activitățile să fie o aventură plină de distracție și de idei creative. Încă de la începutul programului copiii au desfășurat activitățile cu mult drag și interes, dorința lor cea mai mare, care s-a și îndeplinit, fiind vizita lui Tedi în grădiniță. În urma acestui proiect, copiii rămân cu amintirea unui eveniment frumos și relaxant care le-a ridicat cu siguranță încrederea în ei înșiși!’’, a declarat Georgiana Timaru, profesor pentru educaţie timpurie, Grădinița cu Program Normal Nr. 4, Orașul Vălenii de Munte.

La grădinița din Vălenii de Munte a fost prezentă și Andreea Ibacka, Ambasadorul programului. Împreună cu Tedi, a stat alături de cei mici, sprijinindu-i în realizarea sarcinilor primite în cadrul lecției.

Îmi face oricând plăcere să mă aflu în preajma copiilor. Iar atunci când aceștia învață despre natură, despre protejarea ei și le văd ochii curioși și mânuțele preocupate să meșterească ceva din produse reciclate, de exemplu, simt nu doar bucurie ci și optimism. Căci am dovada clară că, împreună, ne vom bucura de un viitor bun în ceea ce privește mediul natural. Cu siguranță copiii curioși și implicați de astăzi vor fi adulții responsabili de mâine. Îi felicit pe inițiatorii programului ”Tedi și prietenii naturii” pentru ideea implementării acestui proiect și nu în ultimul rând pe toți educatorii care au luat parte la program”, a declarat Andreea Ibacka.

În anul școlar 2024-2025 va avea loc cea de-a doua ediție. Startul înscrierilor va fi dat în luna septembrie. Toate detaliile se vor regăsi pe site-ul programului

https://tediprietenulnaturii.ro/inscriere/

 

Despre Tedi și prietenii naturii

Participarea la programul Tedi și prietenii naturii este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării programului.

Materialele educaţionale sunt adaptate la nivelul de învăţare din grădiniţe, acestea conţinând 7 scenarii pentru activități împreună cu materialele didactice ajutătoare și fișe de lucru pentru copii.

Scenariile acestor activităţi conţin şi indicațiile necesare pentru desfăşurarea online a lecţiilor, precum şi pentru situațiile în care conectarea online cu copiii nu este posibilă.

Materialele sunt îmbogăţite cu filme animate care vor introduce copiii într-un mod vesel în tematica acestor activităţi şi le vor explica noţiunile de bază. De asemenea, după fiecare lecţie, copiii primesc anumite teme de realizat acasă, cu sprijinul părinţilor, pentru că munca în echipa de acasă îi încântă pe copii, iar părinților le oferă posibilitatea de a afla concret cum își îmbogățesc cunoștințele cei mici.

Toate materialele au fost elaborate de către o echipă de experţi (un pedagog, un psiholog, un ecologist şi un nutriţionist).

 

 

Mai multe informaţii despre tema programului se găsesc pe pagina de internet https://tediprietenulnaturii.ro/.

 

Cupa Tymbark Junior la finalul celei de-a cincea ediții

Vă prezentăm campionii!

 

Campionii, campionii, ole, ole, ole!

Bucurie mare pe stadionul municipal ”Constantina Diță” din Târgu Jiu la sfârșitul meciurilor din Marea Finală a Cupei Tymbark Junior, cea mai importantă competiție de fotbal pentru elevii din România. Aproape 400 de copii din categoriile de vârstă U10 și U12 din toată țara, băieți și fete, au avut ocazia de a se simți precum marii fotbaliști pe stadionul de Liga I pus la dispoziție de către organizatori, Federația Română de Fotbal și Maspex Romania prin brandul Tymbark, în colaborare cu Ministerul Educației.

 

Iată echipele câștigătoare:

 

U10

Locul I: Școala Gimnazială Nr. 195, S3 București – BĂIEȚI și Școala Gimnazială “Miron Costin” Suceava – FETE

Locul al II-lea: Școala Gimnazială “Ion Creangă” Cluj-Napoca – BĂIEȚI și Școala Gimnazială Nr. 113, S4, București – FETE

Locul al III-lea: Școala Gimnazială Nr. 24 “Ion Jalea”, Constanța – BĂIEȚI și  Școala Gimnazială “Petofi Sandor” Târgu Secuiesc – FETE

 

U12

Locul I: LPS Banatul Timișoara – BĂIEȚI și Școala Gimnazială Nr.113, S4 București – FETE

Locul al II-lea: Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu Târgu Mureș – BĂIEȚI și Școala Gimnazială Nr. 24 Timișoara – FETE

Locul al III-lea: Școala Gimnazială ”A.I. Cuza” Bacău – BĂIEȚI și Școala Gimnazială “Dr. Ilie Lazăr” Giulești, Maramureș – FETE

 

În anul fotbalului, în care are loc cea mai mare competiție europeană – UEFA EURO 2024, participanții la Cupa Tymbark Junior au vrut parcă să demonstreze o dată în plus că implicarea lor în practicarea ”sportului rege” poate fi la fel de importantă și de spectaculoasă precum cea a marilor fotbaliști. O arată numărul mare de elevi înscriși la startul ediție 2023-2024, aproape 140.000 de copii, tehnicile de joc, modul în care trăiesc victoriile și înfrângerile. Copii ambițioși, talentați coordonați de profesori dedicați au creat tabloul Cupei Tymbark Junior, o competiție care urmărește încurajarea copiilor din toată țara să facă mișcare, să își pună în valoare potențialul sportiv și să își descopere talentul la fotbal.

 

„La finalul aceastei ediții, avem ocazia să vedem încă o dată succesul Cupei Tymbark Junior, atât prin numărul de copii participanți, dar mai ales prin entuziasmul, talentul și bucuria pe care aceștia le-au arătat pe teren. E un privilegiu să putem contribui la formarea lor ca sportivi de mâine și, mai ales, în a-i educa și încuraja să urmeze un stil de viață sănătos și în viitor. Felicit toți participanții – copii, profesori și părinții care le-au fost alături – și îi asigur că Federația Română de Fotbal va continua să facă toate eforturile pentru a le crea contextul potrivit performanței și dezvoltării unui stil de viață sănătos”,– a declarat Răzvan Burleanu, Președinte FRF

 

Cupa Tymbark Junior încheie astăzi al 5-lea an de desfășurare. În toți acești ani, peste 620.000 de elevi din toată țara au avut șansa de a-și face remarcat talentul la fotbal. Competiţia se adresează atât echipelor de băieţi, cât şi celor de fete şi sunt organizate, începând cu faza pe şcoală, pe localitate, pe județ, zonală şi încheind cu faza naţională. Participă echipele unităților școlare din învățământul preuniversitar, forma de zi, înscriși în registrul matricol al unității școlare pe care o reprezintă.

„A fost o ediție care a debutat extraordinar, cu aproape 140.000 de elevi la start, și care s-a încheiat la fel, într-o atmosferă de fotbal adevărat. Micii fotbaliști au fost ambițioși, au luptat cu toată forța și cu tot talentul pentru a câștiga. Alături de ei, profesorii și părinți au pus suflet, au dedicat timp și energie pentru a susține pasiunea celor mici pentru fotbal. Îi felicităm pe toți și îi asigurăm că vom continua, împreună cu partenerii noștri în acest proiect, să oferim condițiile necesare pentru ca elevii să își valorifice potențialul sportiv și, mai ales, ca să facă mișcare” – a declarat Grzegorz Grabowski, CEO Maspex Romania

Ca în fiecare an, la Marea Finală a participat Miodrag Belodedici – Ambasadorul competiției, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii ’90.

Am fost încă de la început alături de acești copii și simt de fiecare dată aceeași bucurie când îi văd jucând fotbal. Sunt foarte ambițioși, de aceea sunt foarte atenți la îndrumările profesorilor și la micile secrete pe care le mai împărtășesc și eu, din experiența mea. Îi felicit pe toți și de-abia aștept să-i întâlnesc la ediția următoare ” – a declarat Miodrag Belodedici.

 

Pe lângă Miodrag Belodedici, la Marea Finală, juniorii Cupei Tymbark s-au bucurat de susținerea unui alt internațional, nume de marcă a fotbalului românesc, Daniel Pancu.

 

Cupa Tymbark este una dintre primele competiții de anvergură națională care a susținut practicarea fotbalului de către fete, unele dintre ele fiind astăzi legitimate la echipe de club sau chiar au făcut pasul spre echipa națională, cum este și cazul Adinei Borodi, participantă la Cupa Tymbark în ediția 2017, care la doar 18 ani a debutat la prima reprezentativă.

Adina, atât în calitate de fostă participantă la Cupa Tymbark Junior cât și în calitate de Ambasador al competiției, a fost prezentă alături de micii fotbaliști la meciurile de departajare din 20 mai. Cu ochii și cu sufletul mai mult alături de fete, Adina a retrăit emoțiile și bucuria alături de ele.

Hidratarea micilor fotbaliști, dorința de a deveni campioni la fotbal și setea de performanță au susținute pe teren de Bucovina, Apa Oficială a Cupei Tymbark Junior și a Echipei naționale de fotbal.

Înscrierile în ediția 2024-2025 vor demara în toamnă. Mai multe detalii despre următoarea ediție pot fi aflate urmărind site-ul: Cupa Tymbark – impreunasuntemfotbal.ro

 

MASPEX ROMÂNIA SRL, în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului ”REALIZAREA CAPACITĂŢILOR NOI DE PRODUCERE ENERGIE ELECTRICĂ DIN SURSE SOLARE ÎN CADRUL MASPEX ROMÂNIA SRL – PUNCT DE LUCRU VATRA DORNEI”, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C6. Energie, Măsura de investiții – Investiția I.1 – Noi capacități de producție electrică din surse regenerabile.

 

Valoarea totală a proiectului este de 6.574.138,96 lei cu TVA, din care valoarea maximă eligibilă nerambursabilă este de 1.759.580,54 lei, fără TVA.

 

Obiectivul general al proiectului de investiție propus vizează crearea unei noi centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 0,9441 MWh.

 

Obiective specifice ale proiectului:

  1. Obiectivul specific nr.1 – Montare panouri fotovoltaice în cadrul companiei MASPEX ROMÂNIA SRL cu o putere instalată de 0,9441 MWh, contribuind la ținta PNNR cu 0,10%. Ținta PNRR – Capacitate suplimentară instalată din energie din surse regenerabile (energie eoliană și solară) este de 950 MW, cu termen de atingere a țintei în trimestrul II al anului 2024;
  2. Obiectivul specific nr. 2 – Reducerea emisiilor de CO2 cu minimum 721,78 tCO2/an;
  3. Obiectivul specific nr.ă 3 – Realizarea unei producții anuale de energie electrică din surse regenerabile de minim 1.168,50 MWh/an.

 

Valoarea ajutorului de stat solicitat pe MW instalat (Euro/MW) pentru proiectul ”REALIZAREA CAPACITĂŢILOR NOI DE PRODUCERE ENERGIE ELECTRICĂ DIN SURSE SOLARE ÎN CADRUL MASPEX ROMÂNIA SRL – PUNCT DE LUCRU VATRA DORNEI” este de 374.250,00 Euro/MW instalat, respectiv 1.863.765,00 lei/MW instalat.

 

Perioada de implementare a proiectului este de la data semnării contractului de finanțare, respectiv 29.12.2023,
până la 31.12.2024.

MASPEX ROMÂNIA SRL, în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului ”REALIZAREA CAPACITĂŢILOR NOI DE PRODUCERE ENERGIE ELECTRICĂ DIN SURSE SOLARE ÎN CADRUL MASPEX ROMÂNIA SRL – FABRICA VĂLENII DE MUNTE”, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C6. Energie , Măsura de investiții – Investiția I.1 – Noi capacități de producție electrică din surse regenerabile.

 

Valoarea totală a proiectului este de 21.429.404,27 lei cu TVA, din care valoarea maximă eligibilă nerambursabilă este de 4.988.008,46 lei, fără TVA.

 

Obiectivul general al proiectului de investiție propus vizează crearea unei noi centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 4,4890 MWh.

 

Obiective specifice ale proiectului:

  1. Obiectivul specific nr. 1 – Montare panouri fotovoltaice în cadrul companiei MASPEX ROMÂNIA SRL cu o putere instalată de 4,4890 MWh, contribuind la ținta PNNR cu 0,49%. Ținta PNRR – Capacitate suplimentară instalată din energie din surse regenerabile (energie eoliană și solară) este de 950 MW, cu termen de atingere a țintei în trimestrul II al anului 2024;
  2. Obiectivul specific nr. 2 – Reducerea emisiilor de CO2 cu minimum 3.474,15 tCO2/an;
  3. Obiectivul specific nr. 3 – Realizarea unei producții anuale de energie electrică din surse regenerabile de minim 5.624,33 MWh/an.

 

Valoarea ajutorului de stat solicitat pe MW instalat (Euro/MW) pentru proiectul ”REALIZAREA CAPACITĂŢILOR NOI DE PRODUCERE ENERGIE ELECTRICĂ DIN SURSE SOLARE ÎN CADRUL MASPEX ROMÂNIA SRL – FABRICA VĂLENII DE MUNTE” este de 223.125,00 Euro/MW instalat, respectiv 1.111.162,50 lei/MW instalat.

 

Perioada de implementare a proiectului este de la data semnării contractului de finanțare, respectiv 29.12.2023,
până la 31.12.2024.

Programul de educație ecologică pentru copii Tedi și prietenii naturii

Îndrăgita mascotă Tedi a plantat și reciclat alături de copii de la grădinițe din Vatra Dornei și Șaru Dornei

 

Ziua de joi, 9 mai, va rămâne una memorabilă pentru copiii grupelor mari de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Scufiţa Roşie’’ din Vatra Dornei și de la Grădinița cu Program Normal Șaru Dornei. Cei mici au avut ocazia să facă multe activități împreună cu mascota lor îndrăgită, Tedi, și să afle lucruri noi pe teme ecologice. Activitățile sunt parte din programul național de educație ecologică ”Tedi și prietenii naturii”, inițiat și susținut de Maspex Romania prin brandul Tedi. Partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Educației. La cele două grădinițe a fost prezentă și Andreea Ibacka, ambasador al programului.

 

Imaginația și implicarea copiilor de la grădinițele din Vatra Dornei și Șaru Dornei s-au dovedit a fi fără limită la cele două lecții la care a fost prezent și Tedi. Cei mici au creat lucruri spectaculoase în cadrul lecției ”Am grijă să separ deșeurile. Din unele, creez ceva nou.” Iar cei care au participat la lecția ”Iubim natura” l-au impresionat pe Tedi cu răspunsurile corecte la întrebări precum: Aruncăm la întâmplare ambalajele de la dulciuri?, Aprindem focul în pădure?, Facem zgomot în pădure ca să deranjăm animalele sălbatice?, Reciclăm maculatura astfel încât să tăiem mai puțini copaci?. Atât activitățile cât și informațiile se regăsesc în materialele puse la dispoziție gratuit de către Tedi.

 

M-am simțit extraordinar în mijlocul acestor copii atât de creativi și de implicați. Mă bucur mult să văd că informațiile legate de mediu îi atrag și lucrul acesta mă face să fiu mai optimistă cu privire la viitorul nostru dar, mai ales, al lor. Pentru unii, pot părea cuvinte goale însă eu cred cu toată ființa mea că este nevoie să fim cu toții conștienți că viitorul planetei noastre depinde foarte mult de noi, de la cei mai mici până la cei mai mari. Iar implicarea mea în proiectul ”Tedi și prietenii naturii” este una dintre dovezile acestui crez al meu. Este un program bine gândit, cu mesaje, informații și activități a căror utilitate este deja vizibilă”, a declarat Andreea Ibacka, ambasador al programului Tedi şi prietenii naturii.

 

După debutul din anul școlar 2022-2023, când Tedi și prietenii naturii s-a desfășurat ca program pilot în trei județe din țară – Prahova, Suceava și Giurgiu – programul a căpătat, în anul școlar 2023-2024, anvergură națională. Astfel, copii de la grupa mare din grădinițe de stat și private din toată țara învață despre protecţia mediului, reciclare, respectul faţă de plante şi animale. Nu în ultimul rând, primesc și informații utile privind o alimentaţie corespunzătoare sau importanța petrecerii active a timpului. Una dintre lecții abordează și tematica privind economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură şi gospodărirea responsabilă a resurselor acesteia.

 

Grădinițele din județul Suceava au făcut parte din programul pilot. Profit de ocazie pentru a le mulțumi tuturor cadrelor didactice care s-au implicat atunci, prin munca lor au avut o contribuție importantă în luarea deciziei de a transpune programul la nivel național. Și nu în ultimul rând, le mulțumesc celor care s-au înscris anul acesta, la ediția națională. Mă bucur că suntem tot mai mulți cei pentru care protejarea mediului este o preocupare importantă iar educarea copiilor în această direcție este prioritară”, a declarat Ioana Vișean, Director Comunicare Maspex Romania.

 

Despre programul Tedi și prietenii naturii

Participarea la programul Tedi și prietenii naturii este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării programului.

Materialele educaţionale sunt adaptate la nivelul de învăţare din grădiniţe, acestea conţinând 7 scenarii pentru activități împreună cu materialele didactice ajutătoare și fișe de lucru pentru copii.

Scenariile acestor activităţi conţin şi indicațiile necesare pentru desfăşurarea online a lecţiilor, precum şi pentru situațiile în care conectarea online cu copiii nu este posibilă.

Materialele sunt îmbogăţite cu filme animate care vor introduce copiii într-un mod vesel în tematica acestor activităţi şi le vor explica noţiunile de bază. De asemenea, după fiecare lecţie, copiii primesc anumite teme de realizat acasă, cu sprijinul părinţilor, pentru că munca în echipa de acasă îi încântă pe copii, iar părinților le oferă posibilitatea de a afla concret cum își îmbogățesc cunoștințele cei mici.

Toate materialele au fost elaborate de către o echipă de experţi (un pedagog, un psiholog, un ecologist şi un nutriţionist).

Mai multe informaţii despre tema programului se găsesc pe pagina de internet https://tediprietenulnaturii.ro/.

 

Despre Maspex Romania

Cu o experienţă de peste 28 de ani pe piaţă şi un portofoliu vast de produse, compania Maspex Romania este unul dintre cei mai cunoscuţi producători din ţară pentru categoriile sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, produse instant, snacksuri sărate, apă minerală naturală.  Compania deţine branduri cunoscute şi apreciate, precum: Tymbark, Tedi, Ciao, Figo, Bucovina,Tiger, Alcalia, La Festa, Salatini, Rollini d’Oro, Arnos, Vălenii de Munte.

De-a lungul anilor, am devenit din ce în ce mai implicați în proiecte CSR, dezvoltând de peste 15 ani programe de responsabilitate socială cu tradiție. Contribuim continuu la crearea unui cadru sănătos de dezvoltare pentru noile generații, acordăm o atenție desosebită principiilor sănătoase și implementăm proiecte sociale care au scopul de a îmbunătăți calitatea vieții prin educație, nutriție echilibrată, sport și mișcare, grijă pentru mediu.

Școala Siguranței Tedi (www.scoalatedi.ro), Cupa Tymbark Junior (www.cupatymbark.ro), Tedi și prietenii naturii (https://tediprietenulnaturii.ro/) sunt câteva dintre proiectele noastre de succes, care au grijă astăzi de generațiile de mâine.

 

 

Apa Bucovina – continuăm să protejăm Ținutul Echilibrului

A avut loc cea de-a cincea acțiune de reîmpădurire alături de nume mari ale sportului românesc

 

O nouă acțiune de reîmpădurire a avut loc la inițiativa companiei Maspex Romania, prin brandul de apă minerală naturală Bucovina în cadrul programului de responsabilitate socială ”Protejăm Ținutul Echilibrului”. Acțiunea, cea de-a 5-a, a avut loc într-o zonă montană greu accesibilă din  Vatra Dornei, unde au fost plantați 4.000 de puieți de molid și larice pe o suprafață de aproximativ un hectar. La plantare au participat nume mari ale sportului românesc alături de voluntari din rândul angajaților companiei Maspex și de reprezentanți ai asociațiilor de voluntari din Vatra Dornei.

 

În calitate de Ambasadoare ale brandului Bucovina, Ancuța Bodnar și Simona Radiș, campioane olimpice la canotaj, alături de canotorul olimpic Marius Cozmiuc, au participat la cea de-a 5-a acțiune de reîmpădurire organizată de brandul de apă minerală naturală Bucovina, partener al Federației Române de Canotaj. Suntem recunoscători că au reușit să ni se alăture și le urăm succes la Jocurile Olimpice de la Paris.

 

Ancuța Bodnar – Mi-a făcut plăcere să dau înapoi naturii un pic din frumusețea pe care ne-o oferă ea zi de zi. Și mai ales naturii de la mine de acasă, minunatul ținut al Bucovinei. Mulțumesc brandului de apă Bucovina că mi-a oferit această oportunitate.

Simona Radiș – Implicarea noastră în această acțiune o consider un alt fel de antrenament dar la fel de eficient pentru Jocurile Olimpice la care vom participa la vară.

Marius Cozmiuc – Sunt pentru a doua oară la o acțiune de reîmpădurire organizată de apa Bucovina și am răspuns cu aceeași plăcere. Consider că performanța nu înseamnă numai rezultate remarcabile în sport ci și tot ceea ce facem bun pentru societate în general.

 

Alături de cei 3 canotori olimpici au fost prezenți foștii internaționali Lucian Sănmărtean și Marius Niculae. La fel ca la acțiunile anterioare de reîmpădurire organizate de apa Bucovina, cei doi s-au implicat și de data aceasta cu aceeași determinare și bucurie că pot ajuta astfel natura și comunitatea.

 

Marius Niculae – ”Ne bucurăm că am avut șansa de a participa, pentru a doua oară la acțiunea de reîmpădurire organizată de Bucovina, care este și Apa oficială a Naționalei de fotbal a României. Este de apreciat o astfel de acțiune socială, de impact pentru țara noastră, și cred că fiecare dintre noi trebuie să contribuie, prin mici acțiuni de zi cu zi, la un viitor mai bun pentru noi și copiii noștri”.

 

Prezentă încă de la prima acțiune de reîmpădurire a fost Carmen Brumă, Ambasadoarea apei Bucovina. Nelipsiți de la nicio acțiune de reîmpădurire, voluntarii din rândul angajaților companiei Maspex Romania, Salvamont Vatra Dornei, Asociația Vatra Dornei Tineret și Organizația Tinerilor Dorneni s-au implicat cu mult suflet și anul acesta. Acțiunea s-a bucurat de sprijinul Ocolul Silvic Dorna Candrenilor.

 

“Cea de-a cincea acțiune de reîmpădurire ne aduce aceeași mulțumire că putem contribui constant la binele comunității din zona în care se află fabrica și izvoarele noastre. Alături de voluntari din rândul angajaților noștri și ai asociațiilor locale de voluntari, anul acesta am cooptat și mai multe ajutoare din domeniul sportului, nume mari care au scris istorie și vor continua să o facă. Le mulțumim că au răspuns invitației noastre, contribuind la realizarea unuia dintre obiectivele brandului de apă Bucovina acela de a fi un model de implicare în viața comunității, în susținerea performanței sportive, în promovarea valorilor și principiilor echilibrate”, a declarat Grzegorz Grabowski, CEO Maspex Romania.

 

Maspex Romania, prin brandul de apă Bucovina a demarat în urmă cu 5 ani campania de comunicare “Apa din Ținutul Echilibrului”, care duce mai departe povestea brandului prin definirea zonei sale de proveniență ca teritoriu absolut al armoniei dintre om și natură.

Apa Bucovina crede cu adevărat în păstrarea echilibrului între cele două lumi: cea a omului și cea a naturii. Unul dintre mesagerii de bază ai naturii către noi, oamenii, este chiar apa. Îndrăgim această filosofie care a venit la fel de natural ca apa pe care o îmbuteliem din surse subterane, localizate într-o zonă protejată, de tip rezervație naturală, izolată de orice activități umane.

Toate acțiunile pe care le întreprindem reprezintă modul nostru de a manifesta respectul față de natură precum și față de consumatorul care apreciază calitățile apei noastre, echilibrul și puritatea ei absolută.

 

 

 

 

Despre Apa Bucovina

 

De-a lungul timpului, apa minerală naturală plată Bucovina și-a câștigat aprecierea consumatorilor datorită calităților sale deosebite. Apa minerală naturală plată Bucovina provine din surse subterane localizate în zone sălbatice, protejate, de tip rezervație naturală, izolate de orice activități ale omului și păstrează intacte puritatea apei și proprietățile sale, fiind optimă pentru consumul zilnic. Originea subterană îi asigură stabilitatea, temperatura și conținutul de săruri minerale constante și o protejează de riscurile de poluare, indiferent de condițiile climaterice de la suprafață.

 

Brandul de apă minerală naturală Bucovina promovează responsabilitatea față de natură și susține practicarea sportului ca mod de viață sănătos și orientat către performanță, fiind Apa Oficială a Echipei Naționale de Fotbal și susținând patru federații sportive: Federația Română de Fotbal, Federația Română de Scrimă, Federația Română de Canotaj și Federația Română de Gimnastică.  https://apabucovina.ro/

 

 

Semne bune anul are: aproape 140.000 de elevi s-au înscris la ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior, ediția 2023-2024

 

Actuala ediție a celei mai mari competiții de fotbal pentru copii din țara noastră se bucură de un debut fulminant. 139.726 elevi din tată țara, fete și băieți cu vârste între 6 și 12 ani, au intrat în competiție motivați de visul de a deveni campioni. Înscrierile s-au încheiat pe 30 noiembrie, anul acesta competiția având cu peste 30% mai mulți elevi înscriși față de ediția anterioară. Cunoscută deja pentru șansele pe care le oferă prin practicarea fotbalului într-un cadru organizat, cu multe perspective, ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior va continua și în această ediție să fie locul unde talentul, bucuria de a juca fotbal și de a face sport vor fi apreciate și susținute din plin.  

ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior se desfășoară pe trei categorii de vârstă:

  • U8 (clasele 0-II, 6-8 ani)
  • U10 (clasele III-IV, 9-10 ani)
  • U12 (clasele V-VI, 11-12 ani).

 

Elevii de la categoriile U10 și U12 vor juca în luna mai a anului viitor etapa finală a competiției  pe un stadion de Liga 1 pentru câștigarea titlurilor de campioni ai Cupei Tymbark Junior. Până atunci vor avea loc fazele pe județ/sector, respectiv faza zonală, care reprezintă și etapa finală pentru categoria U8.

Ambasadorii competiției sunt Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii ’90 și Adina Borodi, în prezent componentă a Echipei Naționale de Fotbal Feminin a României, participantă la Cupa Tymbark Junior în ediția 2017.

Ne bucurăm foarte mult să vedem că această competiție de referință pentru fotbalul juvenil crește de la an la an și că tot mai mulți copii, băieți și fete, ajung să se familiarizeze cu fotbalul și spiritul de competiție la Cupa Tymbark Junior. Urmărim cu entuziasm competiția, care cu siguranță va continua tradiția edițiilor trecute și va oferi tuturor participanților momente de neuitat.”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSȘ) este organizată în fiecare an școlar și cuprinde campionate școlare sportive și interșcolare adresate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar. Începând cu anul 2022, Cupa Tymbark Junior a devenit ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior. Astfel, proiectul valorifică noi oportunități de dezvoltare pentru îndeplinirea promisiunilor făcute încă de la inițierea sa, de a încuraja copiii din toată țara să facă mișcare, să își pună în valoare potențialul sportiv și să își descopere talentul la fotbal.

”Sunt foarte bucuroasă și mândră că, atunci când eram elevă, am participat la această competiție extraordinară. Nu o să uit niciodată atmosfera și, mai ales, faptul că mi-a oferit șansa de a fi descoperită și cooptată la echipa națională de fotbal feminin. Le doresc tuturor participanților mult succes și le transmit să creadă în șansa lor de a deveni fotbaliști”, a declarat Adina Borodi, Ambasador al ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior.

Numărul mare de elevi înscriși reprezintă o bucurie pentru noi și ne confirmă că această competiție își îndeplinește principalul obiectiv, acela de a oferi cât mai multor copii șansa de a avea un mod de viață sănătos practicând sport și de a obține performanțe. Încurajăm practicarea sportului de la cele mai mici vârste și avem încredere că împreună cu partenerii noștri vom descoperi noi campioni la fotbal”, a declarat Grzegorz Grabowski, CEO Maspex Romania.

 

Programul de educație ecologică pentru copii Tedi și prietenii naturii dă startul ediției naționale

 

Educatorii grupelor mari din grădinițe de stat și private din toată țara sunt invitați să se înscrie în programul național de educație ecologică ”Tedi și prietenii naturii” inițiat și susținut de Maspex Romania prin brandul Tedi. Partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Educației. Participarea este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării lecțiilor din program.

După debutul din anul școlar 2022-2023, când Tedi și prietenii naturii s-a desfășurat ca program pilot în trei județe din țară – Prahova, Suceava și Giurgiu – programul capătă, în anul școlar 2023-2024, anvergură națională. Astfel, copii de la grupa mare din grădinițe de stat și private din toată țara își vor însuși reguli de bază privind protecţia mediului, reciclarea, respectul faţă de plante şi animale precum și informații utile privind o alimentaţie corespunzătoare sau importanța petrecerii active a timpului. Va fi abordată și tematica privind economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură şi gospodărirea responsabilă a resurselor acesteia.

 

Varianta pilot a programului ne-a adus confirmarea că inițiativa noastră acoperă eficient o zonă de foarte mare interes pentru preșcolari. Copiii au fost fascinați de informațiile primite iar doamnele educatoare s-au dovedit a fi foarte implicate și creative realizând, pe baza materialelor primite de la Tedi, activități extraordinare. De-abia așteptăm să întâlnim micii iubitori ai naturii și pe doamnele lor educatoare din toată țara pe care le invităm să se înscrie în program. Sunt sigură că împreună vom reuși să desăvârșim educația ecologică a copiilor și să obținem astfel un mediu mai curat și sănătos pentru adulții de mai târziu”, a declarat Ioana Vișean, Director Comunicare Maspex Romania.

 

În perioada 25 septembrie – 06 noiembrie 2023, educatorii grupelor mari de la grădinițe de stat și private sunt invitați să se înscrie pe site-ul programului https://tediprietenulnaturii.ro/inscriere/

 

 

Participarea la programul Tedi și prietenii naturii este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării programului.

Materialele educaţionale sunt adaptate la nivelul de învăţare din grădiniţe, acestea conţinând 7 scenarii pentru activități împreună cu materialele didactice ajutătoare și fișe de lucru pentru copii.

Scenariile acestor activităţi conţin şi indicațiile necesare pentru desfăşurarea online a lecţiilor, precum şi pentru situațiile în care conectarea online cu copiii nu este posibilă.

Materialele sunt îmbogăţite cu filme animate care vor introduce copiii într-un mod vesel în tematica acestor activităţi şi le vor explica noţiunile de bază. De asemenea, după fiecare lecţie, copiii primesc anumite teme de realizat acasă, cu sprijinul părinţilor, pentru că munca în echipa de acasă îi încântă pe copii, iar părinților le oferă posibilitatea de a afla concret cum își îmbogățesc cunoștințele cei mici.

Toate materialele au fost elaborate de către o echipă de experţi (un pedagog, un psiholog, un ecologist şi un nutriţionist).

 

Ȋn anul 2023-2024, societatea FEPRA EPR SA este susținătoarea programului ,,Tedi si prietenii naturii.’’

 

Mai multe informaţii despre tema programului se găsesc pe pagina de internet https://tediprietenulnaturii.ro/.

 

Clopoțelul Școlii siguranței Tedi sună un nou început. Programul educativ

pentru elevii din clasa I demarează cel de-al 9-lea an.

Învățătorii sunt invitați să se înscrie.

 

În septembrie 2015, învățătorii claselor I din toată țara erau invitați să-și înscrie elevii într-un program ambițios și foarte util pentru cei mici: Școala siguranței Tedi. Învățători și elevi deopotrivă au pășit timid pe ”culoarele” noii școli pentru ca, de la an la an, să fie tot mai mulți, mai curioși și mai hotărâți să adune cât mai multe informații privind siguranța lor. Astfel, peste 300.000 de elevi de clasa I, câți au fost înscriși în program în toți acești ani, sunt astăzi mai informați și mai pregătiți pentru a face față unor situații diverse în care siguranța lor ar putea fi pusă în pericol. Alături de la polițiștii de la Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, cei mici au aflat ce înseamnă siguranța în drum spre școală, la școală, acasă, siguranța în vacanță și în mediul online. În contextul pandemiei generate de Covid19, școlarii au putut afla, dintr-un capitol nou introdus, despre regulile privind măsurile de siguranță pentru igiena corpului și a minții.

 

Noi informații utile în anul școlar 2023-2024

Tedi a pregătit pentru școlarii din clasa I un nou calup de informații utile. Astfel, cei mici vor învăța, începând cu acest an, despre câteva reguli de prim ajutor.

Informațiile vor fi furnizate în maniera de învățare care stă la baza programului, specifică elevilor de clasa I – prin jocuri și activități educative.

Programul Școala siguranței Tedi nu are drept scop învățarea pe de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații. Parteneriatul cu Ministerul Educației şi cu Poliţia Română prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității asigură adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor și respectarea dreptului acestora la o educație de calitate.

 

Învățătorii sunt invitați să-și înscrie elevii în program

Învățătorii care coordonează clasa I în anul școlar 2023-2024 sunt invitați să se înscrie pe site-ul programului https://scoalatedi.ro/. Implementarea programului la clasă este certificată printr-o diplomă de participare iar implicarea învățătorilor şi a elevilor este răsplătită de către Tedi prin premii surpriză.

Participarea la program este GRATUITĂ. Termen limită pentru înscrieri: 06 noiembrie 2023.

Click aici pentru a accesa formularul de înscriere la Şcoala siguranţei!

Suportul didactic este asigurat de Tedi și constă în materiale necesare desfășurării programului la clasă. Toate materialele sunt în format electronic și vor fi transmise gratuit, prin e-mail, după finalizarea înscrierii. Materialele pot fi folosite atât în predarea directă la școală cât și la orele desfășurate online.

 

Pentru orice detalii despre program, cadrele didactice pot scrie pe adresa de e-mail: contact@scoalatedi.ro.

 

 Cel de-al 8-lea an al Școlii siguranței Tedi a ajuns la final

 

Privim cu satisfacție tot ce am realizat în Școala siguranței Tedi și sărbătorim încheierea celui de-al 8-lea an. Au trecut 8 ani în care s-au adunat multe amintiri și mărturii concrete. Am primit de la elevi din clasa I peste 28.000 de mii de fotografii care ilustrau activitățile pe care le-au realizat în cadrul programului, zeci de mesaje cu salutări pentru Tedi de la cei peste 303.000 de elevi câți au fost înscriși în program în toți acești ani. Elevi din toată țara au efectuat exerciții și au ascultat cu atenție informațiile oferite de către doamnele învățătoare și polițiștii structurilor de cercetare și prevenire a criminalității.

 

La fel au procedat și elevii clasei I de la Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu’’ din Buzău unde a avut loc festivitatea de încheiere a celui de-al 8-lea an al Școlii siguranței Tedi. Împreună cu Tedi au parcurs lecția „Siguranța în vacanța de vara” ascultând informațiile oferite de către doamna învățătoare Matache Larisa și doamna inspector principal de poliție Andreea Marchidan și au efectuat exercițiile din broșura pusă la dispoziție gratuit de către Tedi. La finalul orei, elevii clasei I au predat ștafeta siguranței elevilor care tocmai au încheiat clasa 0, într-o ceremonie plină de veselie.

 

Fiecare generație de elevi care încheie cursurile Școlii siguranței Tedi ne aduce multe bucurii și satisfacții. Când vedem copiii și învățătorii atât de implicați, primim confirmarea că am inițiat un program util și nu în ultimul rând, plăcut. Căci modalitatea de învățare pe care ne-am axat a fost cea bazată pe joc, specific vârstei. Așteptăm generațiile următoare de elevi de clasa I să se joace și să învețe alături de Tedi regulile de siguranță”, a declarat Ioana Vișean, director de comunicare Maspex Romania.

 

Școala siguranței Tedi este un program educativ inițiat și implementat de către compania Maspex Romania prin brandul Tedi și se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației și cu Poliția Română prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității. Programul se adresează elevilor de clasa I și are ca obiectiv consolidarea informațiilor privind siguranța școlarilor care s-ar putea confrunta cu pericole în drum spre școală, la școală, acasă sau în timpul vacanțelor.

 

 

Programul Școala siguranței Tedi este deja îndrăgit de cei mici și foarte apreciat de părinți, care conștientizează că informațiile transmise le pot salva viața în situații neprevăzute și periculoase. Grija părinților pentru un viitor în siguranță se dublează cu interesul polițiștilor de a forma la cei mici deprinderi utile și comportamente de autoprotecție. Toți adulții știu că nu pot supraveghea non-stop copiii și de aceea este deosebit de important să le oferim soluții și recomandări profesioniste adaptate la nivelul înțelegerii lor și comunicate prin metode plăcute, jocuri și lecții atractive, a declarat Directorul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, comisar șef de poliție Sorin Stănică.

 

Am lucrat cu foarte mare plăcere lecțiile propuse de Tedi pentru însușirea informațiilor privind siguranța. Toate temele din broșura pusă la dispoziție gratuit sunt actuale și de mare folos pentru elevii de clasa I care, la rândul lor le-au studiat cu plăcere datorită jocurilor și sarcinilor provocatoare. Mă bucur că elevii mei încheie clasa I mai conștienți de pericole potențiale și mai informați, aspecte care le sunt utile acum dar și mai târziu în viață” a declarat doamna Matache Larisa, învățătoare clasa I.

 

Următorul an de studiu la Școala siguranței Tedi va debuta în toamna acestui an. Învățătorii care coordonează clasa I în anul școlar 2023-2024 sunt invitați să urmărească site-ul programului https://scoalatedi.ro/ pentru a nu rata startul înscrierilor.

Implementarea programului la clasă este certificată printr-o diplomă de participare iar implicarea învățătorilor şi a elevilor este răsplătită de către Tedi prin premii surpriză.

 

 

 

Maspex Romania prin brandul Bucovina a desfășurat cea de-a patra campanie de reîmpădurire
Protejăm Ținutul Echilibrului

 

Compania Maspex Romania, prin brandul de apă minerală naturală Bucovina, a organizat, miercuri, 26 aprilie, cea de-a patra acțiune de reîmpădurire desfășurată în cadrul proiectului de responsabilitate socială Protejăm Ținutul Echilibrului. Peste 3.500 de puieți de molid au fost plantați în zona Șerba, localitatea Șaru Dornei, zona din apropierea surselor de apă Bucovina, acțiunea fiind susținută de către Ocolul silvic Vatra Dornei.

 

La plantarea de anul acesta au participat doamna Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj, declarată cea mai bună canotoare a secolului de către Federația Internațională de Canotaj, împreună cu doi canotori campioni mondiali – Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan. Nelipsită de la acțiunile anterioare de reîmpădurire, Carmen Brumă, om de televiziune, formator de opinie pentru un mod de viață echilibrat și Ambasadoarea apei Bucovina, a fost alături de noi și anul acesta.

 

În ultimii ani am reușit să plantăm peste 12.000 de puieți în mai multe locuri din Bazinul Dornelor. Ne bucurăm să putem desfășura alături de voluntari din echipa noastră, de parteneri și asociații non-profit, de invitați speciali astfel de acțiuni ce au la bază grija și respectul nostru pentru protejarea mediului înconjurător și pentru comunitățile în care ne desfășurăm activitatea.

Iubim și respectăm natura, iar campania anuală de reîmpădurire, ce devine tradiție pentru noi și pentru comunitate, este unul dintre modurile în care contribuim constant la Protejarea Ținutului Echilibrului. a declarat Grzegorz Grabowski, CEO Maspex Romania.

 

Invitații de anul acesta, reprezentanți de seamă ai canotajului românesc, provin din zona Bucovinei, fapt ce i-a făcut să participe cu și mai mare deschidere la acțiunea de reîmpădurire din Ținutul Echilibrului. Prin astfel de acțiuni confirmăm încă o dată că parteneriatul dintre apa Bucovina și Federația Română de Canotaj se bazează pe principii comune, unul dintre acestea fiind grija pentru natură.

 

Pentru mine, Bucovina înseamnă acasă. Am revenit cu drag în zonă, iar participarea la această plantare mi-a adus satisfacția că dau înapoi ceea ce am primit de la acest ținut pe care îl îndrăgesc mult. Liniște, natură curată, căldură și omenie. Prin fiecare copac plantat îmi place să cred că am dat înapoi câte puțin din toate acestea. Iată că parteneriatul dintre Federația Română de Canotaj și apa Bucovina nu înseamnă doar o colaborare profesională, ci și o legătură de suflet. Ceea ce mă face să prețuiesc și mai mult această colaborare”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

 

Angajați ai companiei Maspex Romania, voluntari de la Salvamont Vatra Dornei, Asociația Vatra Dornei Tineret și de la Organizația Tinerilor Dorneni au participat, ca în fiecare an, la eveniment. Partenerii principali au fost Primăria Șaru Dornei și Ocolul silvic Vatra Dornei.

 

“Am răspuns cu mare bucurie propunerii primite din partea Maspex Romania, astfel de acțiuni sunt binevenite, tocmai de aceea am fost deschiși să oferim sprijin și ghidaj pentru o bună desfășurare. Îi felicităm atât pe organizatori, cât și pe voluntarii care s-au alăturat acestui demers și ne-au impresionat prin implicare și prin efortul depus.

Grija pentru natură este o muncă de echipă și astăzi am fost onorați și să ne alăturăm echipei Bucovina.”, a declarat – Ionuț Abutnăriței, reprezentant Ocolul silvic – Vatra Dornei.

 

Brandul de apă Bucovina a demarat în urmă cu un an campania de comunicare “Apa din Ținutul Echilibrului”, care duce mai departe povestea brandului prin definirea zonei sale de proveniență ca teritoriu absolut al armoniei dintre om și natură.

Este o campanie de marketing 360ᴼ care înglobează mai multe platforme, cu acțiuni specifice: campanii TV și digital, proiecte speciale de televiziune, comunicare Out Of Home, activari BTL, campanii de responsabilitate socială care se desfășoară sub sloganul “Protejăm Ținutul Echilibrului “.

 

 

Tedi și prietenii naturii – de astăzi în grădinițe
Program pilot de educație ecologică pentru cei mici

Educatori din grădinițe de stat și private sunt invitați să se înscrie în noul program de educație ecologică ”Tedi și prietenii naturii” inițiat și susținut de Maspex Romania prin brandul Tedi. Programul debutează cu o ediție pilot care se desfășoară în județele Prahova, Suceava și Giurgiu. Partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și inspectoratele școlare locale. Participarea este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării lecțiilor din program.

În perioada 5 – 31 decembrie 2022, educatorii de la gradinițe de stat și private din județele Prahova, Suceava și Giurgiu sunt invitați să se scrie în cel mai nou program de responsabilitate socială organizat de Maspex Romania pentru copii – Tedi și prietenii naturii. Programul va debuta pe 9 ianuarie 2023 și se va încheia de Ziua Mediului, pe 5 iunie 2023.

În cadrul programului, copiii de la grădinițe își vor însuși reguli de bază privind protecţia mediului, reciclarea, respectul faţă de plante şi animale, dar şi grija pentru o alimentaţie corespunzătoare sau importanța petrecerii active a timpului. Va fi abordată și tematica privind economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură şi gospodărirea responsabilă a resurselor acesteia.

Participarea este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării programului. Toate materialele sunt în format electronic și vor fi transmise prin e-mail, după finalizarea înscrierii.
Implementarea programului de către educatori este certificată printr-o diplomă de participare.

Alături de familie și educatori, ne-am propus să contribuim la educația copiilor în direcția protejării mediului cu tot ce implică acest lucru: protejarea plantelor și animalelor, reducerea poluării, valorificarea eficientă a resurselor și multe altele. Sustenabilitatea reprezintă una dintre direcțiile de bază ale companiei noastre și dorim să transmitem acest principiu și generațiilor care se formează acum. Atât planeta, cât și noi oamenii avem nevoie tot mai mult de un mod de viață echilibrat, iar pentru realizarea lui suntem responsabili atât la nivel de comunitate, cât și individual”, a declarat Ioana Vișean, Director de Comunicare Maspex Romania.

Materialele educaţionale sunt adaptate la nivelul de învăţare din grădiniţe, acestea conţinând 7 scenarii pentru activități împreună cu materialele didactice ajutătoare și fișe de lucru pentru copii.
Scenariile acestor activităţi conţin şi indicațiile necesare pentru desfăşurarea on-line a lecţiilor, precum şi pentru situațiile în care conectarea online cu copiii nu este posibilă.
Materialele sunt îmbogăţite cu filme animate care vor introduce copiii într-un mod vesel în tematica acestor activităţi şi le vor explica noţiunile de bază. De asemenea, după fiecare lecţie, copiii vor primi anumite teme de realizat acasă, cu sprijinul părinţilor, pentru că munca în echipa de acasă îi încântă pe copii, iar părinților le oferă posibilitatea de a afla concret cum își îmbogățesc cunoștințele cei mici.
Toate materialele au fost elaborate de către o echipă de experţi (un pedagog, un psiholog, un ecologist şi un nutriţionist).
Mai multe informaţii despre tema programului puteţi găsi pe pagina de internet https://tediprietenulnaturii.ro/.

Demararea proiectului  

“Creșterea eficienței energetice la MASPEX ROMANIA SRL

prin utilizarea echipamentelor de cogenerare”  

 

Societatea MASPEX ROMANIA SRL cu sediul în Oraș Vălenii de Munte, Str. Ștefan cel Mare nr. 38-40, județul Prahova, a semnat în data de 15.11.2022 contractul de finanțare pentru implementarea proiectului “Creșterea eficienței energetice la MASPEX ROMANIA SRL prin utilizarea echipamentelor de cogenerare”, SMIS 2014 + 149252, încheiat cu MINISTERUL INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Obiectivul proiectului este creșterea eficienței energetice la nivelul activității celor două fabrici de producție de băuturi răcoritoare nealcoolice, respectiv produse alimentare ale companiei MASPEX ROMANIA SRL localizate în loc. Vălenii de Munte, jud. Prahova. Implementarea proiectului va contribui la îndeplinirea indicatorului 2S57 Economiile anuale de energie primară obținute prin cogenerare de înaltă eficiență cu 0,668 mii tep/an, contribuția la ținta POIM fiind 0,29%.

Principalele rezultate ale implementării proiectului se vor regăsi așadar în creșterea economiilor în consumul de energie primară și reducerea emisiilor de CO2, ca urmare a îndeplinirii indicatorilor asumați prin proiect. Rezultatul final al implementării proiectului va fi, pe de o parte, creșterea puterii instalate la nivelul fabricii MASPEX din Vălenii de Munte, iar pe de altă parte, obținerea unei economii  anuale de energie primară. Capacitatea electrică instalată va fi de 1 MW electric și minim 4,093 MW termic – output util din centrala de cogenerare. Alte rezultate în cadrul proiectului vor fi avize, acorduri și autorizații obținute, măsuri de informare și publicitate implementate, teste de funcționare realizate, personal de exploatare instruit, respectiv alte servicii suport privind realizarea investiției.

Programul: Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 10 Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanțare din REACT-EU, Obiectivul specific 10.2 Creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie în vederea pregătirii unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei.

Valoarea totală a proiectului: 12.667.210,29 lei inclusiv TVA, din care valoarea finanţării nerambursabile din FEDR REACT EU este de 6.249.012,84 lei.

Loc de implementare: Oraș Vălenii de Munte, Str. Ștefan Cel Mare, Nr. 38-40, Jud. Prahova.

Durata proiectului: 39 luni, respectiv între data 01.10.2020 (cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare) și data 31.12.2023.

 

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, REACT – EU

 

Date de contact: MASPEX ROMANIA SRL, Oraș Vălenii de Munte, Str. Ștefan cel Mare nr. 38-40, județul Prahova, e-mail: a.antonescu@maspex.ro, persoană de contact dl. Andrei Antonescu, telefon mobil: 0754.056.746

 

 

ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior. Fluier de început al unei noi ediții.

Cea mai mare întrecere la fotbal pentru elevii din România

este din nou gata să descopere campioni.

 

La 1 octombrie s-a dat startul înscrierilor în cea mai importantă competiție de fotbal pentru elevii din România ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior. Până pe 30 noiembrie 2022, elevi cu vârste între 6 și 12 ani, fete și băieți din toată țara vor putea fi înscriși în Cupa Tymbark Junior, parte integrantă a programului Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Fotbal. Competiția este organizată de către Federația Română de Fotbal și Maspex Romania prin brandul Tymbark, în colaborare cu Ministerul Educației.

Detalii privind noua ediție au fost prezentate în cadrul conferinței de presă care a avut loc astăzi la sediul Federației Române de Fotbal. La eveniment au participat Răzvan Burleanu – Președinte FRF, Grzegorz Grabowski – CEO Maspex Romania, Lucian Sănmărtean, Miodrag Belodedici și Adina Borodi – Ambasadori ai competiției.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența lui Les Howie – Grassroots Mentor UEFA.

 

Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSȘ) este organizată în fiecare an școlar și cuprinde campionate școlare sportive și interșcolare adresate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar. Începând cu anul 2022, Cupa Tymbark Junior a devenit ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior. Astfel, proiectul valorifică noi oportunități de dezvoltare pentru îndeplinirea promisiunilor făcute încă de la inițierea sa, de a încuraja copiii din toată țara să facă mișcare, să își pună în valoare potențialul sportiv și să își descopere talentul la fotbal.

 

Împreună cu Maspex Romania și cu Ministerul Educației am scris istorie în fotbalul românesc juvenil din ultimii ani. Încă de la debutul Cupei Tymbark Junior, din 2016, am reușit să provocăm mii de copii din toată țara să intre în competiție reușind astfel s-o aducem la nivelul de cea mai mare întrecere de fotbal pentru copii, din România. Totodată, Cupa Tymbark Junior a fost și una dintre primele competiții de anvergură națională care a susținut practicarea fotbalului de către fete, iar unele dintre ele sunt astăzi legitimate la echipe de club sau chiar au făcut pasul spre echipa națională, cum este și cazul Adinei Borodi, care la doar 18 ani  a debutat la prima reprezentativă – a declarat Răzvan Burleanu, Președinte FRF

 

Competiţia se adresează atât echipelor de băieţi, cât şi celor de fete şi sunt organizate, începând cu faza pe şcoală, pe localitate, pe județ, zonală şi încheind cu faza naţională. Participă echipele unităților școlare din învățământul preuniversitar, forma de zi, înscriși în registrul matricol al unității școlare pe care o reprezintă.

 

Suntem foarte bucuroși că putem asigura elevilor din România participarea la competiții sportive de această anvergură. Printr-o astfel de participare acoperim laturi importante ale educației lor precum spiritul de competiție, fair-play-ul pe scurt, contribuim din plin la formarea personalității prin educație fizică și sport aspect care reprezintă una dintre finalitățile importante ale învățământului românesc. Ionel-Florian Lixandru, Secretar de Stat Ministerul Educației.

Susținerea sportului românesc este deja o tradiție pentru compania noastră, de-a lungul timpului fiind implicați în competiții sportive pentru copii cu scopul educării de la vârste mici și încurajând performanța în sport. Această competiție este cadrul ideal pentru a pune în aplicare unul dintre principiile companiei noastre: acela de a-i încuraja pe copii să practice sportul, să facă mișcare cât mai mult, să își dezvolte aptitudini precum fair-play-ul sau spiritul de echipă, care să le fie de ajutor pe viitor atât pe terenul de fotbal, în competiții, cât și în viață. Împreună cu FRF și cu Ministerul Educației consider că realizăm un parteneriat important pentru educarea și dezvoltarea copiilor din România. Grzegorz Grabowski – CEO Maspex Romania

 

ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior se desfășoară pe trei categorii de vârstă:
• U8 (clasele 0-II, 6-8 ani, băieți și fete născuți/născute în 2013 și mai mici)
• U10 (clasele III-IV, 9-10 ani, băieți și fete născuți/născute în 2011 și mai mici)
• U12 (clasele V-VI, 11-12 ani, băieți și fete născuți/născute în 2009 și mai mici).

 

Noi la UEFA acordăm o mare importanță fotbalului în școli. Acesta este motivul pentru care mă și aflu în România. Pentru că ne preocupă și pentru că România are un mare potențial dat fiind interesul extraordinar al elevilor din România pentru fotbal. Le doresc să se afle și anul acesta pe lista scurtă la categoria Participare în cadrul UEFA Grow Awards, așa cum a fost în octombrie 2018. Și, de ce nu, poate chiar să câștigeLes Howie, Grassroots Mentor UEFA

 

Ambasadorii competiției sunt MIODRAG BELODEDICI, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii ’90, MARIUS NICULAE, fost internațional, campion în România și Portugalia, LUCIAN SĂNMĂRTEAN, ex-tricolor cu două titluri de campion național și ADINA BORODI  în prezent jucătoare la naționala României U19, participantă la Cupa Tymbark în ediția 2017.

 

În octombrie 2018, Cupa Tymbark Junior s-a aflat pe lista scurtă a proiectelor care ar fi putut primi marele premiu la categoria „Participare” în cadrul UEFA Grow Awards.

 

ÎNSCRIEREA ÎN COMPETIȚIE

Înscrierile se desfășoară în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie, iar regulamentul și mai multe detalii privind participarea, inclusiv formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul: Cupa Tymbark – impreunasuntemfotbal.ro

 

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:

 

Anca Ionescu                                                            Ioana Vișean

Attitude PR                                                                Maspex Romania

Communications Specialist                                           Communications Manager

0040 747 501 016                                                     0040 740 005 074

anca@attitudepr.ro                                                       I.visean@maspex.ro

 

Despre Maspex Romania

Cu o experienţă de peste 25 de ani pe piaţă şi un portofoliu vast de produse, compania Maspex Romania este unul dintre cei mai cunoscuţi producători din ţară pentru categoriile sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, produse instant, snacksuri sărate, apă minerală naturală.

În prezent, Maspex Romania este lider de piaţă în România, pe segmentele JNSD, cappuccino şi ciocolată caldă. Compania deţine branduri cunoscute şi apreciate, precum: sucuri, nectaruri, băuturi răcoritoare – Tymbark, Tedi, Ciao, Figo; apă minerală naturală plată şi carbogazificată – Bucovina; băuturi funcționale – Tiger, DrWitt Plus; apă minerală naturală natural alcalină – Velingrad Alcalia; produse instant – La Festa Cappuccino, Hot Chocolatta, 3in1; dulciuri şi snacksuri sărate – Salatini, Rollini d’Oro; produse făinoase – paste Arnos; ketchup și conserve de roșii, dulceață – Vălenii de Munte.

Piaţa de desfacere pentru Maspex Romania este reprezentată atât de România, cât şi de țările în care sunt exportate produsele: Polonia, Bulgaria, Republica Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Albania, Germania, Spania, Marea Britanie, Germania, Italia, Grecia, Olanda, Belgia, Cipru, Franța, Irlanda.

 

Societatea MASPEX ROMANIA S.R.L. cu sediul în oraș Vălenii de Munte, Str. Ștefan cel Mare nr.38-40, județul Prahova, a semnat în data de 25.05.2022 contractul de finanțare pentru implementarea proiectului “Sistem de monitorizare și contorizare avansată pentru reducerea consumurilor energetice la MASPEX ROMANIA SRL”, SMIS 2014+ 149253, co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, încheiat cu MINISTERUL INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Obiectivul proiectului este reducerea consumului de energie la nivelul MASPEX ROMANIA SRL prin implementarea unui sistem inteligent de monitorizare a consumurilor de energie in cadrul societății. În urma monitorizarii consumurilor se vor identifica cu precizie pierderile de energie si se vor lua masuri pentru reducerea acestora, avand impact direct in reducerea intensității energetice și a amprentei de carbon a companiei, ca rezultat direct al implementarii proiectului.

Rezultatele asteptate sunt așadar: implementarea sistemului de monitorizare a consumului de energie care include Nivelul 1: instrumentatie de câmp si dispozitive de control,
nivelul 2: RTU (Remote Terminal Unit – Unitate de prelevare date din câmp),
nivelul 3: Stația master,

respectiv reducerea intensității energetice în industrie conform Indicator 2S55 cu 0,271 [kgep/ 1.000 euro] obtinută prin economii prognozate de energie electrică de 175 MWh și gaze naturale de 200 MWh, într-un interval calendaristic de 5 ani de la punerea în funcțiune a investiției.

Programul: Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 6 “Promovarea energiei curate si eficientei energetice în vederea sustinerii unei economii cu emisii scazute de carbon”, Prioritatea de investiții 6.2  „Reducerea consumului de energie la nivelul consumatorilor industriali”.

Valoarea totală a proiectului: 1.189.586,63 lei inclusiv TVA, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 973.452,63 lei (827.434,74 lei din Fondul European de Dezvoltare Regională și 146.017,89 lei din bugetul naţional).

Loc de implementare: proiectul se implementează în doua locații astfel: locație 1 – Municipiul Vatra Dornei, Loc. Roșu, Str Rosu, Nr. 99, Jud. Suceava, locație 2 – Oraș Vălenii de Munte, Str Ștefan Cel Mare, Nr. 38-40, Jud. Prahova.

Durata proiectului: 35 luni, respectiv între data 01.07.2020 (cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare) și data 31.05.2023

Date de contact: MASPEX ROMANIA SRL, oraș Vălenii de Munte, Str. Ștefan cel Mare nr.38-40, județul Prahova,  e-mail: office@tymbark.ro, persoană de contact dna. Cornea Simona

 

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020