Scroll

CSR

Cupa Tymbark Junior este cea mai importantă competiție de fotbal din România dedicată elevilor cu vârste între 6 și 12 ani, fete și băieți. Programul a debutat în toamna anului 2016 și a înregistrat în fiecare ediție peste 100.000 de participanți. Competiția se desfășoară la nivel național și este organizată de către Federația Română de Fotbal și Maspex Romania, prin brandul Tymbark, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Întrecerea vizează atât descoperirea de talente, cât și încurajarea practicării mișcării și a sportului de către copii.

Începând cu anul 2022, Cupa Tymbark Junior a devenit ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior. Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSȘ) cuprinde campionate școlare sportive și interșcolare adresate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar. Astfel, proiectul valorifică noi oportunități de dezvoltare pentru îndeplinirea promisiunilor făcute încă de la inițierea sa, de a încuraja copiii din toată țara să facă mișcare, să își pună în valoare potențialul sportiv și să își descopere talentul la fotbal.

ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior se desfășoară în mai multe etape, de-a lungul anului școlar, începând cu faza pe şcoală, pe localitate, pe județ, zonală şi încheind cu faza naţională, fiind organizată pe trei categorii de vârstă:

  • U8 (clasele 0-II, 6-8 ani)
  • U10 (clasele III-IV, 9-10 ani)
  • U12 (clasele V-VI, 11-12 ani).

Ambasadorii ediției 2023-2024 sunt Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii ’90 și Adina Borodi, în prezent componentă a Echipei Naționale de Fotbal Feminin a României, participantă la Cupa Tymbark Junior în ediția 2017.

Proiectul Cupa Tymbark Junior a fost nominalizat la premiile UEFA Grow 2018, al cărei scop este recunoașterea celor mai inovative metode de a promova fotbalul în Europa.

 

Scoala siguranței Tedi este un program educativ inițiat și implementat de către compania Maspex Romania prin brandul Tedi și care se desfășoară la nivel național în parteneriat cu Ministerul Educației și cu Poliția Română. De-a lungul celor 9 ediţii naţionale, la acest program educativ au participat aproximativ 358.000 de elevi de clasa I din toată țara.

Scoala siguranței Tedi se adresează elevilor de clasa I și are ca obiectiv consolidarea informațiilor privind siguranța școlarilor care s-ar putea confrunta cu pericole în drum spre școală, la școală, acasă sau în timpul vacanțelor.

În contextul pandemiei de coronavirus, a fost introdus un capitol suplimentar, ,,Igiena corpului şi a minţii’’, alcătuit atât din noțiuni teoretice cât şi din activități şi exerciții menite să le ofere elevilor, cadrelor didactice şi părinților un sentiment de siguranță referitor la contextul pandemic iar pentru anul şcolar în curs, Tedi a pregătit pentru școlarii din clasa I un nou calup de informații utile. Astfel, cei mici vor învăța, începând cu acest an, despre câteva reguli de prim ajutor.

Suportul didactic este asigurat de Tedi și constă în materiale necesare desfășurării programului la clasă concepute astfel încât să respecte modul de învățare specific elevilor de clasa I – prin jocuri și activități educative.

Programul Școala siguranței Tedi nu are drept scop învățarea pe de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații. Parteneriatul cu Ministerul Educației şi cu Poliţia Română asigură adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor și respectarea dreptului acestora la o educație de calitate.

 

Implicarea învățătorilor şi a elevilor este răsplătită de către Tedi prin premii surpriză.

 

 

 

 

Spitale colorate este unul dintre proiectele susținute de Maspex Romania prin brandul Tedi.

Acesta a fost finalizat la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde secția de pediatrie a fost adusă la standarde medicale moderne de calitate și colorată pe placul micilor pacienți: personaje fantastice, peisaje de poveste desenate în culori vii și calde totodată decorează pereții saloanelor unde copiii au nevoie sa se recupereze cat mai rapid. Astfel, micuții cu probleme de sănătate vor trece mai ușor prin neplăcerile bolilor în spații vesele și pline de culoare.

Aici au fost renovați circa 400 de mp astfel încât pereţii, pardoseala şi tavanele să corespundă exigenţelor sistemului medical. Pereții au fost pictați în culori vesele, relaxând atmosfera și făcând-o mai prietenoasă. Au fost achiziționate 4 paturi pediatrice mecanice cu 3 funcții și un pat pediatric electromecanic cu 4 motoare pentru terapie intensivă. Acestora li s-a adăugat achiziționarea de lenjerii de pat, măsuțe, jucării (puzzle-uri, planșe și creioane colorate).

 

Bucovina este un ţinut în care există 23 de rezervaţii naturale, păduri virgine, specii unice sau rare de floră și faună. De aici provine Bucovina – Apa din ţinutul echilibrului, care și-a câștigat în timp aprecierea datorită calităţilor sale deosebite, fiind alegerea potrivită pentru consumul permanent. Povestea echilibrului între om și natură, perfect respectată în ţinutul Bucovinei, stă scrisă în ADN-ul brandului. Sub îndemnul „Protejăm ţinutul echilibrului”, ne-am propus să creștem grija faţă de natură și să reamintim oamenilor că, pentru a trăi în echilibru, este necesar să păstrăm ţinuturile naturale, neatinse de civilizaţie. Astfel, brandul de apă mineral naturală Bucovina a lansat în 2019 o serie de acţiuni sociale de împădurire care se desfăşoară în proximitatea surselor noastre de apă. Până în prezent, au avut loc 5 acţiuni de reîmpădurire având parteneri instituţii locale și membri ai unor organizaţii neguvernamentale, în cadrul cărora au fost plantaţi peste 16.000 de puieţi specifici zonei ce contribuie la reechilibrarea pădurilor din zonele surselor noastre. În fiecare an ne-au fost alături nume mari din lumea sportului. La ultima ediţie au fost prezenţi Carmen Brumă – ambasadoare Apa Bucovina, Ancuţa Bodnar și Simona Radiș – campioane olimpice la canotaj și ambasadoare Apa Bucovina, canotorul olimpic Marius Cozmiuc și foștii fotbaliști internaţionali Lucian Sănmărtean și Marius Niculae.

 

 

Tedi și prietenii naturii, unul dintre programele de responsabilitate socială inițiate și susținute de Maspex Romania, contribuie la educația preșcolarilor de grupa mare, oferind cadrul potrivit pentru însușirea regulilor de bază privind protecţia mediului, reciclarea, respectul faţă de plante şi animale, dar şi grija pentru o alimentaţie corespunzătoare sau importanța petrecerii active a timpului de la cele mai mici vârste. Programul abordează și tematica privind economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură şi gospodărirea responsabilă a resurselor acesteia.

“Tedi și prietenii naturii” se desfăşoară la nivel national şi este inițiat și susținut de Maspex Romania prin brandul Tedi iar partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Educației.

Participarea la programul Tedi și prietenii naturii este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării programului.

Materialele educaţionale sunt adaptate la nivelul de învăţare din grădiniţe, acestea conţinând 7 scenarii pentru activități împreună cu materialele didactice ajutătoare și fișe de lucru pentru copii.

Scenariile acestor activităţi conţin şi indicațiile necesare pentru desfăşurarea online a lecţiilor, precum şi pentru situațiile în care conectarea online cu copiii nu este posibilă.

Materialele sunt îmbogăţite cu filme animate care vor introduce copiii într-un mod vesel în tematica acestor activităţi şi le vor explica noţiunile de bază. De asemenea, după fiecare lecţie, copiii primesc anumite teme de realizat acasă, cu sprijinul părinţilor, pentru că munca în echipa de acasă îi încântă pe copii, iar părinților le oferă posibilitatea de a afla concret cum își îmbogățesc cunoștințele cei mici.

Toate materialele au fost elaborate de către o echipă de experţi (un pedagog, un psiholog, un ecologist şi un nutriţionist).

Mai multe informaţii despre tema programului se găsesc pe pagina de internet https://tediprietenulnaturii.ro/