Scroll

CSR

Cupa Tymbark Junior este cea mai importantă competiție de fotbal din România dedicată elevilor cu vârste între 6 și 12 ani, băieți și fete. Programul a debutat în toamna anului 2016 și a înregistrat, de la an la an, recorduri la numărul de copii înscriși. Față de 122.691 de elevi care au luat startul în primul an competițional, la începutul anului 2020 se înscriseseră 144.738 de elevi.
La toate edițiile au participat peste 523.000 elevi dintre care un procent de 35% fete. Ele se bucură de realizări remarcabile și după Cupa Tymbark Junior, 5 fete fiind cooptate în lotul național de junioare.
Cupa Tymbark Junior are două componente, una pentru echipele de băieți și una pentru echipele de fete, și este structurată pe grupe de vârstă, după cum urmează: grupa de vârstă U8 – în care s-au înscris elevii din clasa pregătitoare, clasa I și a II-a, grupa de vârstă U10 – din care fac parte elevii din clasele a III-a și a IV-a, și grupa de vârstă U12 – unde s-au înscris elevii din clasele a V-a și a VI-a.

Competiția se desfășoară la nivel național și este organizată de către Federația Română de Fotbal și Maspex Romania, prin brandul Tymbark, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale. Întrecerea vizează atât descoperirea de talente, cât și încurajarea practicării mișcării și a sportului de către copii. Ambasadorul competiției este MIODRAG BELODEDICI, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii ‘90.

Proiectul Cupa Tymbark Junior a fost nominalizat la premiile UEFA Grow 2018, al cărei scop este recunoașterea celor mai inovative metode de a promova fotbalul în Europa.

În 2022, după 2 ani de pauză impusă de pandemie, Cupa Tymbark Junior şi-a reînceput activitatea în cadrul unui prim antrenament la Vatra Dornei. Peste 100 de elevi cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani, participanți la viitoarea ediție a competiției, au participat, în sala de sport din Vatra Dornei, la un antrenament alături de trei nume importante din fotbalul românesc. Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, Marius Niculae, fost internațional, campion în România și Portugalia, și Lucian Sănmărtean, ex-tricolor cu două titluri de campion național, au împărtășit elevilor din experiența acumulată în carierele lor și i-au provocat pe aceștia la o sesiune pe teren în care le-au împărtășit mici secrete pentru a-și îmbunătăți jocul.

 

 

Scoala siguranței Tedi este un program educativ inițiat și implementat de către compania Maspex Romania prin brandul Tedi și care se desfășoară la nivel național în parteneriat cu Ministerul Educației și cu Poliția Română. De la debutul său în 2015 și până în anul școlar 2021-2022, la acest program educativ au participat aproximativ 252.000 de elevi de clasa I din toată țara.

Scoala siguranței Tedi se adresează elevilor de clasa I și are ca obiectiv consolidarea informațiilor privind siguranța școlarilor care s-ar putea confrunta cu pericole în drum spre școală, la școală, acasă sau în timpul vacanțelor.

În contextul pandemiei de coronavirus, a fost introdus un capitol suplimentar, ,,Igiena corpului şi a minţii’’, alcătuit atât din noțiuni teoretice cât şi din activități şi exerciții menite să le ofere elevilor, cadrelor didactice şi părinților un sentiment de siguranță referitor la contextul pandemic.

Suportul didactic este asigurat de Tedi și constă în materiale necesare desfășurării programului la clasă concepute astfel încât să respecte modul de învățare specific elevilor de clasa I – prin jocuri și activități educative.

Programul Școala siguranței Tedi nu are drept scop învățarea pe de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații. Parteneriatul cu Ministerul Educației şi cu Poliţia Română asigură adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor și respectarea dreptului acestora la o educație de calitate.

Implicarea învățătorilor şi a elevilor este răsplătită de către Tedi prin premii surpriză.

 

 

 

Spitale colorate este cel mai nou proiect susținut de Maspex Romania prin brandul Tedi.
Acesta a fost finalizat la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde secția de pediatrie a fost adusă la standarde medicale moderne de calitate și colorată pe placul micilor pacienți: personaje fantastice, peisaje de poveste desenate în culori vii și calde totodată decorează pereții saloanelor unde copiii au nevoie sa se recupereze cat mai rapid. Astfel, micuții cu probleme de sănătate vor trece mai ușor prin neplăcerile bolilor în spații vesele și pline de culoare.
Aici au fost renovați circa 400 de mp astfel încât pereţii, pardoseala şi tavanele să corespundă exigenţelor sistemului medical. Pereții au fost pictați în culori vesele, relaxând atmosfera și făcând-o mai prietenoasă. Au fost achiziționate 4 paturi pediatrice mecanice cu 3 funcții și un pat pediatric electromecanic cu 4 motoare pentru terapie intensivă. Acestora li s-a adăugat achiziționarea de lenjerii de pat, măsuțe, jucării (puzzle-uri, planșe și creioane colorate).

Maspex Romania prin brandul Bucovina organizează acțiuni de reîmpădurire în zonele din apropierea surselor noastre de apă.

2019
Voluntari și reprezentanți ai companiei Maspex Romania au participat în 2019 la o acțiune de împădurire în zona Valea Secu, comuna Dorna Candrenilor din județul Suceava. Activitatea a fost inițiată de către Maspex Romania prin brandul Bucovina și a avut ca parteneri Primăria Dorna Candrenilor și Ocolul Silvic Dorna. Voluntarii de la organizația Vatra Dornei Tineret și de la Asociația Salvatorilor Montani din România – Salvamont Vatra Dornei împreună cu reprezentanții instituțiilor menționate au plantat 2.000 de puieți de brad.

2021
A doua actiune de reîmpădurire, cu 3.000 de puieţi de brad, a avut loc în 2021 în zona Valea Secu, comuna Dorna Candrenilor din județul Suceava, iar plantarea a fost una de succes.
Puieții plantați se află în plină creștere iar zona împădurită promite deja brazi puternici și falnici.

2022
În luna mai, 2022, apa BUCOVINA a contribuit la refacerea pădurilor din zona Vatra Dornei prin a treia acțiune de reîmpădurire, organizată sub sloganul “PROTEJĂM ȚINUTUL ECHILIBRULUI”.
Miercuri, 25 mai, în zona limitrofă și în parcul central din Vatra Dornei, județul Suceava, a avut loc cea de-a treia acțiune de reîmpădurire organizată de Maspex Romania prin brandul de apă Bucovina. La plantare au participat și trei nume mari ale fotbalului românesc, Miodrag Belodedici, Lucian Sănmărtean și Marius Niculae, în baza parteneriatului dintre Federația Română de Fotbal și brandul de apă Bucovina. Parteneriatul a fost demarat în 2019, când Bucovina a devenit apa oficială a tricolorilor, și s-a extins la începutul anului 2022 pentru următorii patru ani, perioadă în care apa Bucovina este sponsor oficial al Echipei Naționale de Fotbal.

Bucovina este un ținut cunoscut pentru multitudinea de rezervații naturale, păduri virgine, specii unice sau rare de flora și faună. Prin acțiunile pe care le organizează pentru protejarea și conservarea zonei, compania Maspex prin brandul Bucovina își manifestă respectul față de natură precum și față de consumatorul care apreciază calitățile apei Bucovina, echilibrul și puritatea ei absolută.

“Tedi și prietenii naturii” este un program de educație ecologică inițiat și susținut de Maspex Romania prin brandul Tedi. Programul debutează cu o ediție pilot care se desfășoară în județele Prahova, Suceava și Giurgiu. Partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și inspectoratele școlare locale.

În cadrul programului, copiii de la grădinițe își vor însuși reguli de bază privind protecţia mediului, reciclarea, respectul faţă de plante şi animale, dar şi grija pentru o alimentaţie corespunzătoare sau importanța petrecerii active a timpului. Va fi abordată și tematica privind economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură şi gospodărirea responsabilă a resurselor acesteia.

Participarea este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării programului.

Materialele educaţionale sunt adaptate la nivelul de învăţare din grădiniţe, acestea conţinând 7 scenarii pentru activități împreună cu materialele didactice ajutătoare și fișe de lucru pentru copii.

Scenariile acestor activităţi conţin şi indicațiile necesare pentru desfăşurarea online a lecţiilor, precum şi pentru situațiile în care conectarea online cu copiii nu este posibilă.
Materialele sunt îmbogăţite cu filme animate care vor introduce copiii într-un mod vesel în tematica acestor activităţi şi le vor explica noţiunile de bază. De asemenea, după fiecare lecţie, copiii vor primi anumite teme de realizat acasă, cu sprijinul părinţilor, pentru că munca în echipa de acasă îi încântă pe copii, iar părinților le oferă posibilitatea de a afla concret cum își îmbogățesc cunoștințele cei mici.

Mai multe informaţii despre tema programului puteţi găsi pe pagina de internet https://tediprietenulnaturii.ro.