Scroll

Scurt istoric

Noi suntem Maspex Romania

Maspex Romania este parte a Grupului Maspex – cea mai mare companie privată din industria alimentară din Polonia și una dintre cele mai mari din Europa Centrală și de Est, cu o istorie de peste 30 de ani pe piața de profil. Produsele grupului sunt distribuite în peste 60 de țări de pe toate continentele, cu excepția Antarcticii.

Grupul este lider incontestabil pe piața de sucuri, nectaruri și băuturi răcoritoare în Polonia, Cehia, Slovacia, România și unul dintre principalii producători din Ungaria, Bulgaria, Lituania și Letonia.

LIDER pe piața de paste în Polonia.

LIDER pe piețele de gemuri şi sosuri şi un producător important pe segmentul de produse ”ready meal”, ketchup și conserve de legume, în Polonia.

LIDER pe piața de produse instant în Europa Centrală și de Est.

LIDER pe piața de vodcă și cel mai mare importator de băuturi spirtoase din Polonia.

 

Foto: Sediul administrativ Vălenii de Munte

 

Maspex Romania activează cu multă implicare și respect pentru consumatorii din țara noastră, încă din anul 1996. Compania s-a numit inițial La Festa Internațional, iar prima fabrică a companiei a functionat la Popești Leordeni, lângă București.

Din octombrie 2001, compania a început un amplu proces de retehnologizare şi de modernizare a vechii fabrici „Conserve SA”, localizată în Vălenii de Munte, Judeţul Prahova.

În 2008, compania a finalizat la Vălenii de Munte, construcția unui nou centru de producție, a unor depozite și linii de producție ultramoderne.

 

Foto: Fabrica din Vălenii de Munte

Maspex Romania – achiziţii și parteneriate

 

În luna decembrie 2007, producătorul de paste Arnos Oradea a fost preluat de către liderul pieţei de paste făinoase din Polonia – Lubella S.A, firmă reprezentată pe piaţa din România de compania noastră, Maspex Romania. Din anul 2013, pastele Arnos se produc în fabrica de la Vălenii de Munte.

În februarie 2013, compania a semnat un contract pentru achiziționarea unei părți din activele firmei Pan Group (Craiova), achiziţie ce a facilitat abordarea de către Maspex Romania a unor noi categorii de produse, cum ar fi: biscuiţi săraţi, covrigei, sticks-uri şi rulade. Tranzacția aceasta a inclus brandul Salatini, precum și liniile de producție.

În luna martie 2016, s-au finalizat toate procedurile pentru preluarea companiei Rio Bucovina, unul dintre cei mai mari producători de apă minerală naturală din România. Prin această tranzacție, portofoliul Maspex s-a extins și a adăugat noi produse, intrând totodată într-un nou segment de piață: apă minerală naturală plată și apă minerală sub brandul Bucovina .

Din luna iunie 2019, în baza unui parteneriat încheiat cu Nestlé Waters, Maspex are drepturi exclusive pentru vânzarea produselor Nestea® în România, Bulgaria și Ungaria. Portofoliul Maspex s-a extins cu o nouă categorie – ceai gata preparat.

 

Foto: Fabrica din Vatra Dornei